Schoolgaande kinderen

Door onze kleinschaligheid kunnen wij uw zoon of dochter, op aanvraag, extra ondersteuning bieden bij leer- of opvoedproblemen. Er zijn veel leermomenten. Het omgaan met andere kinderen, het samen delen en samen spelen. Kortom de sociale omgang. Maar ook het opkomen voor jezelf, krijgt onze volle aandacht. We hebben een grote tuin met onder andere een trampoline, waarin ze heerlijk kunnen buitenspelen. We beschikken over buitenbedjes waar kinderen in de warme jaargetijden lekker in kunnen slapen. Bij slecht weer wordt er veel geknutseld. Met onze kindercabrio (grote bolderkar) maken we gezellige uitstapjes en brengen/halen we kinderen van school.

Kinderyoga

Kinderyoga, tovermiddel voor het drukbezette kind. Vanuit onze kinderopvang worden onze mensen behalve opvoedkundig bijgeschoold ook geschoold in kinderyoga door Karin van Rosmalen. Er is een steeds grotere belangstelling voor kinderyoga vanwege de positieve effecten bij de kinderen.

Kinderen en yoga, het gaat goed samen. Kinderen hebben een drukke agenda; naast school gaan ze naar voetbal, zwem, judo, tennis- of dansles. Tussendoor moet er geoefend worden met lezen of rekenen of ze doen een spelletje op de Nintendo of iPad van hun ouders. Kortom: never a dull moment. Gevolg: overprikkeling met het risico op stress. Yoga helpt de drukke kindergeest te ontspannen. Diverse oefeningen maken het kind bewust van zijn ademhaling en het leert het hoofd even helemaal leeg te maken. Maar yoga is meer dan een moment van rust. Aangetoond is dat yoga de werking van het immuunsysteem verbetert en de functionering van organen, spieren en klieren stimuleert. Daarnaast is yoga goed voor het zelfvertrouwen en verbetert het de concentratie.

Muziek

Dinsdag is muziek middag. In samenwerking met muziekdocent Marcel van Montfort worden er liedjes gezongen en verhaaltjes voorgelezen voor de kinderen. Ook worden er oefeningen gedaan. Er volgen vlogs van tips en oefeningen bij de liedjes en verhaaltjes, zodat deze ook thuis met de kinderen gedaan kunnen worden.